Hårmineralanalys

Välkommen in till min sida om hårmineralanalys. Längre ner får du mer information om historien om hårmineralanalys och vilket labb jag jobbar med för att säkerställa bästa resultat för dig.

FÖR VEM
 • Är trött och hängig utan att veta varför.
 • Stressad både inombords och fysiskt med många järn i elden.
 • Äter inte alltid så att det täcker de behov som finns för att må långsiktigt bra.
 • Tar kosttillskott och vill veta om det räcker eller kan dras ner på.
 • Vill förebygga sjukdomar.
 • Är särskilt intresserad av sin hälsa.
 • Har en misstanke om att miljöföroreningar stör olika funktioner i kroppen.

VAD KAN ETT HÅRMINERALANALYSTEST GE DIG?

Analysresultatet är utformade så att du med hjälp av den 30-minuters rådgivning och din PDF, direkt kan se vad som är bra och om något behöver stöttning. Du får också rekommendationer om kost och om det behövs tillskott för att balansera upp din ämnesomsättning. Du kan med andra ord spara på att verkligen äta det din kropp behöver och endast inta de tillskott du behöver för att balanser om du tidigare tagit onödigt mycket tillskott. Detta är på svenska eller engelska om det önskas. Jag pratar flytande tyska om det önskas men resultaten är på svenska liksom rekommendationerna. 

Länk till boka direkt, välj tjänsten hårmineralanalys. Boka tid

 

Mer i detalj så visas:

 1. kroppens näringsstatus
 2. metabolisk typ
 3. viktiga hormonbalanser
 4. hur bra kroppen är på att hantera viktiga näringsämnen
 5. Den visar även på ansamling av tungmetaller och toxiciteter som bly, kvicksilver och arsenik samt hur väl man avgiftar dessa.
HUR

Själva hårtestet är mycket enkelt. Klipp med en sax som är tvättad med tvål och vatten. Den behöver vara i rostfritt stål och i bra skick. (Ingen rost).

För att undvika runda fläckar i hårbotten där hud syns, ta en tunn rad av hår från olika ställe på bakhuvudet. Mellan 5 till 7 ställen så att du får ihop 150 mg av hår som är närmast hårbotten. Klipp av det som är utväxt. Det ligger för långt bak i tiden. Det som är närmast hårbotten, 2-5 cm ska ner i det kuvertet du får tillskickat av mig.

Innan är det bra att ha sköljt ur håret om du svettats mycket. Det är salter som kommer från huden när man svettats. Har du blekt håret eller permanentat det? Vänta då så att du det är 2-5 cm utväxt i hårbotten. Färgat eller tonat hår är inget problem. Använd inte medicinska schampon vid provtagningstillfället.

Efter ca 3 veckor är analysen klar och vi går igenom de tillsammans över telefon, zoom eller här på plats på mottagningen. I regel är 30 minuter lagom men det går bra att boka till extra tid i förväg eller för ett senare tillfälle om det önskas anpassning av de rekommendationer som ges från labb.

Se den gröna länken nedan till boka direkts sida för att boka en hårmineralanalys hos mig :-).

Boka tid

 

VARFÖR ÄR EN HÅRMINERALANALYS DET DU SKA SATSA PÅ NU.

 • Om du vill förstå den inre miljön i kroppen under den närmsta längre tidsperioden.
 • Om du vill kunna följa din utveckling när du förändrar din kost och din livsstil.
 • Du behöver ett bra verktyg för att kunna förebygga ohälsa. 
 • En smärtfri och tillförlitlig metod som även de med väldigt liten eller ingen hårväxt kan göra. Använd då nagelklipp så registrerar jag det på inskicket. 
 • Blod och urinprover ger ögonblicksbilder medan hårmineral visar vad som lagrats och skett under månaderna innan. 
 • Kliniska studier visar att ett korrekt samlat hårprov avslöjar kroppens nivåer av mineraler, vitaminer och eventuella tungmetaller såsom tex bly, uran och kvicksilver. Har du egen brunn kan det finnas högre nivåer av mangan och järn. 
 • Med det korta hälsoformuläret som medföljer har vi med resultat och rekommendationerna, en bra grund för vår rådgiving på trettio minuter. 
 • I kitet ingår, en litet kuvert där håravklippet eller nagelavklippet ska i. Ett svarskuvert som ska skickas till labb med det lilla kuvertet. Ett kort hälsoformulär som du fyller i och skickar innan rådgivningen till mig per post. 30 minuters genomgång av svaret och rekommendationerna från Trace Minerals. Provsvaret är på svenska. Det går att ändra till engelska och vi kan ta rådgivningen på tyska eller engelska om så önskas. 

Bilder:  Pixabay

Texten är min egen men mycket information kommer från NutriTech och kursen jag gjort till diplomerad hårmineralanalysterapeut. 

NutriTech Scandinavia är samarbetspartner med Trace Elements Inc som är labbet som analyserar håret. NutriTech har har funnits sen 1990 och förmedlat mer än 100 000 analyser över hela Skandinavien. 

Trace Elements Inc har utfört närmare 2 miljoner analyser över 35 års tid i mer än 46 länder. 

Trace Elements Inc med dess grundare David L Watts har kunnat bistå med sin forskning för att fördjupa behandling av obalanser, hur vi ska optimera matsmältningen och få en uppfattning om miljögifter som utsöndras i vår hår från kroppen. Läs gärna den utmärkta och kompakta boken, "Spårämnen och andra livsnödvändiga ämnen. Klinisk tillämpning av hårmineralanalys"  

Om Petra Mikaelsson

I grunden intresserad av kroppen och själen. Funktionsmedicinsk terapeut och hälsocoach från Paleo Institutet, utbildad i Tyskland inom skolmedicin och funktionsmedicin till ett tyskt statligt certifikat som man kan översätta till naturläkare. Undersköterska sen 1992, dvs skolmedicinsk kunnande om kroppen, biokemi och hur många mediciner fungerar. Mitt val inom funktionsmedicin är att koncentrera mig på tarmhälsa efter år då jag inriktat mig på mitokondriehälsa, fördröjd födoämnesöverkänslighet, hormoner och ämnesomsättningen. Till min hjälp har jag funktionsmedicinska tester, utvärdering av symptom olika tillskott och metoder som baserar på studier och traditionell medicin. Jag anser att de metoder vi använder som riktar sig mot sömn, avslappning och påslag av vagusnerven och rörelse i vardagen är extra viktiga. Detta för att kunna arbeta på djupet och verkligen nå de orsaker som gett symptom. Ett av mina ledord är ödmjukhet inför min klients önskemål och känslor, mitt intresse för hur just den personen jag möter ska kunna må bättre, snabbt men även långsiktigt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *