Rådgivning för vitamin-D status för att förebygga ohälsa


Vitamin D, ett prohormon. Inte bara viktigt för skelettet.
Man skulle kunna bli lite smartare, gladare och sova bättre. *1Bristsymptom;

Dålig tillväxt, skelettsmärta, mjukt och missformat skelett (rakit hos barn och osteomalaci hos vuxna), benskörhet, tandköttsinflammation, förstoppning och muskelsvaghet. *2
Så här går det till;1. Gå in på boka direkt och välj Vitamin D-kostrådgivning. Boka tid

2. Boka första delen av rådgivning för att arbeta på ett bättre D-vitaminvärde. Det delas upp på två tillfällen. Första tillfället går vi igenom dina blodprover och din nuvarande kost och livsstil. Har du inga blodprover går vi igenom hur och var du beställer det. Tidsåtgång:30 minuter

3. Andra rådgivningen; Vi går igenom vad  du behöver tänka på när det gäller din kost. Din preferens för kost är det som är min förutsättning för rådgivning. Samt de vetenskapliga fakta som finns om biokemi och nutrition. Jag anser att det handlar om DIG och inte om vad allmänna studier visar. Respekt och hänsyn för dina val är mina ledord. Eftersom vitamin D upptag och ämnesomsättning, är individuell utifrån tarmhälsa, levern och njurarna och ens genetik, behöver ditt värde kontrolleras inom fyra till sex månader. Ingen garanti finns för att värdet har stigit. Men oftast ser det mycket bra ut. Tidsåtgång; 60 minuter.

4. Vilka blodprover som ingår för att se hela bilden. Går vi igenom första rådgivningstillfället. Hur du kan följa upp att värdet ligger på rätt nivå är lika viktigt. Det går vi igenom på andra rådgivningstillfället.

5. Om du har svårinställda d-vitaminvärden eller andra faktorer som tyder på att din genetik lagt stenar i vägen, tittar vi på det. Om det krävs mer, finns det funktionsmedicinska konsultationer att tillgå.

6. Har du andra faktorer som autoimmuna sjukdomar psoriasis, hashimoto eller vitiligo? Då är det nödvändigt att se över fler faktorer för att förbättra immunförsvaret. Vi bakar in det i rådgivningen inom tidsramen.

7. Du och jag jobbar i team med hälsa och optimering. Sjukdom måste läkare utreda. Vårt jobb kan inte ersätta sjukvård och en läkarkontakt.

8. Beräknad tidsåtgång sammanlagt,  1,5 timmer rådgivning. Pris 1990 kr inkl moms. Boka direkt länken .9. Kom till mottagningen eller bänka dig med telefonen eller zoom. Ha papper och penna tillgängligt plus ett nyfiket sinne för vad som kan vara nycklar till din bästa hälsa.


Referens:
  1.  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33164936/
  2. https://www.internetmedicin.se/behandlingsoversikter/endokrinologi/d-vitaminbrist/
 

Om Petra Mikaelsson

I grunden intresserad av kroppen och själen. Funktionsmedicinsk terapeut och hälsocoach från Paleo Institutet, utbildad i Tyskland inom skolmedicin och funktionsmedicin till ett tyskt statligt certifikat som man kan översätta till naturläkare. Undersköterska sen 1992, dvs skolmedicinsk kunnande om kroppen, biokemi och hur många mediciner fungerar. Mitt val inom funktionsmedicin är att koncentrera mig på tarmhälsa efter år då jag inriktat mig på mitokondriehälsa, fördröjd födoämnesöverkänslighet, hormoner och ämnesomsättningen. Till min hjälp har jag funktionsmedicinska tester, utvärdering av symptom olika tillskott och metoder som baserar på studier och traditionell medicin. Jag anser att de metoder vi använder som riktar sig mot sömn, avslappning och påslag av vagusnerven och rörelse i vardagen är extra viktiga. Detta för att kunna arbeta på djupet och verkligen nå de orsaker som gett symptom. Ett av mina ledord är ödmjukhet inför min klients önskemål och känslor, mitt intresse för hur just den personen jag möter ska kunna må bättre, snabbt men även långsiktigt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *