En segelbåt i november

Jag och min familj var i staden för att lämna skräp på återvinningsstationen lördagmorgon. Eftersom den stora tippen var stängd pga Allhelgonadagen åkte vi till Stadsparkens parkering där en massa containrar stod uppställda. 

Pölar, smuts, skräp och kallt novemberväder gjorde att vi målinriktat bar kartong, hård och mjukplast till dess rätta öppningar för återvinning. Bortanför stod en liten segelbåt uppställd och tillsynes kvarglömd, utan presenning och allt. Hjulen på båtsläpet var dels nedsjunkna i leran, dels hade de punka. Jag kände igen känslan. På sommaren, vid bryggan eller i viken, kluckar vågorna mot stäven medan vi tar ut ny kompassriktning. Inne i kajutan är det ordning på de utvalda föremål och matvaror som fått ”äran” att följa med. ”Livet med färre pryttlar och färre beslut i en kajuta är så mycket enklare!,” Tänkte jag medan jag undviker pölarna och plockar  upp det lösa kartonger och plast som fallit oss ur händerna mellan bakluckan och containern. 

Är det så här som vi ser på hälsa? 

Pa hösten ställer vi av det gamla schabraket och köper fräscht nytt. Gör vi så här med oss själva när det knäpper i lederna, huden hänger och smärtorna i ryggen gör livets sköna mindre skönt. Ny frisyr och ny hårfärg, ny Vitamin D förpackning och ny brun utan sol-spray för att signalera i spegeln iallafall att vi mår bra. 

Kom in i värmen och leta upp dina nedsjunkna hjul och byt däck! Släng över en pressening som skydd mot höststormar och vinterns isande kyla. Hos mej på Läka Naturligt behöver du inte vänta på våren och friska milda fläktar, innan du tar sikte mot nya äventyr.

Tidsbokning:

petramikaelsson@icloud.com

070-0027299

Under kontorstid

09.00-17-00

Välkommen!


Om Petra Mikaelsson

I grunden intresserad av kroppen och själen. Funktionsmedicinsk terapeut och hälsocoach från Paleo Institutet, utbildad i Tyskland inom skolmedicin och funktionsmedicin till ett tyskt statligt certifikat som man kan översätta till naturläkare. Undersköterska sen 1992, dvs skolmedicinsk kunnande om kroppen, biokemi och hur många mediciner fungerar. Mitt val inom funktionsmedicin är att koncentrera mig på tarmhälsa efter år då jag inriktat mig på mitokondriehälsa, fördröjd födoämnesöverkänslighet, hormoner och ämnesomsättningen. Till min hjälp har jag funktionsmedicinska tester, utvärdering av symptom olika tillskott och metoder som baserar på studier och traditionell medicin. Jag anser att de metoder vi använder som riktar sig mot sömn, avslappning och påslag av vagusnerven och rörelse i vardagen är extra viktiga. Detta för att kunna arbeta på djupet och verkligen nå de orsaker som gett symptom. Ett av mina ledord är ödmjukhet inför min klients önskemål och känslor, mitt intresse för hur just den personen jag möter ska kunna må bättre, snabbt men även långsiktigt.